Hirdetés

Wolf Kati simán vert mindenkit A Dalban

Kialakult a nyolcas döntő mezőnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban. A szombati második középdöntőből Wolf Kati, a Passed, Ív, valamint Gájer Bálint jutott a február 28-i fináléba.


Wolf Kati

 

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 


A zsűritől a szombati adásban a legmagasabb pontszámot, 44-et Wolf Kati előadásában a Ne engedj el! című dal kapott (szerzők: Sebastian Zelle, Martin Angelicus, Krajczár Péter, Linnea Deb, Major Eszter). A svéd komponisták közreműködésével készült modern popdal a szerelemről szól, arról, amikor a másik fél nem tudja meghozni a döntést.


Wolf Kati mögött a fiatal négytagú csapat, a Passed végzett 43 ponttal Mesmerise (Nizalowski Dorottya, Nizalowski Fanni, Godzsák Dávid, Szabó Levente) című számával, 41-et kapott Ív Fire-je (Tóth Lóránt, Gálosi László, Katona-Zsombori Éva); ők szintén döntőbe jutottak. A tévénézők szavazataival lett finalista Gájer Bálint és a That's How It Goes című dal (szerző: Elek Norbert, Gájer Bálint, Johnny K. Palmer).


Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített showműsor korábbi, múlt szombati első középdöntőjéből Csemer Boglárka Boggie, Szabó Ádám, Mujahid Zoltán és a Spoon együttes már bekerült a fináléba.


A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója és Pierrot előadó, dalszerző, producer értékelte az elhangzott dalokat. Az ötödik zsűritag a közönség volt: a nézők sms-ben vagy egy mobilalkalmazás segítségével szavazhattak a produkciók elhangzása alatti három percben 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így lett három továbbjutó, emellett a közönség további egy számot juttatott a döntőbe a kedvenc produkció kódjának beküldésével.


A Dal döntője február 28-án lesz, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneWolf Kati simán vert mindenkit A Dalban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon