Hirdetés

Zenthe Ferenc születésnapjára emlékeznek Salgótarjánban

 


Egész napos rendezvénnyel emlékeznek szombaton Salgótarjánban a város híres szülöttére, Zenthe Ferencre, a nemzet színészére - közölte az MTI-vel Simon Lajos, az emléknapot szervező Zenthe Ferenc Színház igazgatója.

 

Zenthe Ferenc

 

Tájékoztatása szerint immár hatodik alkalommal emlékeznek meg Zenthe Ferencnek a születésnapjáról: a salgóbányai erdészháznál 10 órakor kezdődő rendezvényt családi és színházi programok színesítik. Az emléknapon a helyi társulat mellett fellép a losonci Kármán József Színház, továbbá az Ifjú Nógrád Táncegyüttes, a Komédiák Színjátszó Csoport, a Maszk Színjátszók, Andi Színjátszósai, valamint az Accustic Project dzsesszegyüttes is.

 

Zenthe Ferenc salgóbányai mellszobránál 11 órakor koszorúzási ünnepséget is tartanak, beszédet mond Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere. A családi napra palóc mesékkel is várják a közönséget, de a színészek "versbüfével" is készülnek, ahol "étlapról" kérhetnek versmondást a színészektől a programra látogatók. A rendezvényt a Zenthe Ferenc Emlékfutás zárja délután négykor - közölte Simon Lajos.

 

Zenthe Ferenc 1920. április 24-én született a Salgótarjánhoz tartozó Salgóbányán, tízéves koráig élt a bányásztelepülésen, ahol édesapja a bányatársaság főmérnöke volt. A nemzet színészének első szobrát a salgói erdészház kertjében helyezték el 2008-ban, a mellszobrot Molnár Péter szobrászművész készítette süttői mészkőből.
Zenthe Ferenc a színházon kívül csaknem száz filmben és tévéjátékban játszott, pályafutását számos díjjal ismerték el.

Forrás: MTI/ Színházport2424

 

 

Színházport24 - Hírek -
VidékZenthe Ferenc születésnapjára emlékeznek Salgótarjánban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon