Hirdetés

Zsámbéki Gábor kapja a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját

Zsámbéki Gábor kapja a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját 2013-ban. A Színikritikusok Díjának szeptember 22-ei gáláját a Trafó - Kortárs Művészetek Házában tartják, a díjátadó műsorát Gergye Krisztián rendezi, a fellépők között színészeket, táncosokat és zenészeket láthat a közönség.


Zsámbéki Gábor

 


A Színházi Kritikusok Céhe idén harmadik alkalommal adja át az életműdíjat. A Színikritikusok Díja 15 kategóriájával ellentétben itt nincsenek jelöltek, a szervezet tagsága többfordulós szavazás útján dönti el, ki kapja az elismerést - áll a szervezők az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.


Az életműdíjat először 2011-ben adta ki a Színházi Kritikusok Céhe, akkor Törőcsik Mari vehette át az elismerést, egy évvel később pedig Senkálszky Endre kolozsvári színművészt tüntették ki. A harmadik díjazott Zsámbéki Gábor rendező, a Katona József Színház volt igazgatója.


A közleményben Nánay István színikritikust idézik, aki a rendezőről így ír: "Zsámbéki Gábor a magyar színház elmúlt közel fél évszázadának megkerülhetetlen, jelentős alkotója, aki munkásságával, elvi következetességével, igényességével példa lehet a mai színházcsinálók számára". A teljes laudáció a Színházi Kritikusok Céhe honlapján (kritikusceh.wordpress.com) olvasható.


A díjátadó három műsorvezetője, Bodor Johanna, Szalontay Tünde és Tóth Evelin három műfajból érkezik. Ezt a sokszínűséget mutatja a fellépők listája is, amelyen szerepel Lőrinc Katalin és a MU Terminál táncosai, valamint a Philipp György művészeti vezetésével közreműködő A la cARTe is.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
RivaldafényZsámbéki Gábor kapja a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon