Hirdetés

Zserbótangó Fodor Zsókával és Medgyesi Máriával

Bérleten kívüli ősbemutatót tartott december 6-án a Békéscsabai Jókai Színház, sőt „szerzőbemutatót" is, hiszen a Zserbótangó című tragikomédiát elsődarabos szerző: Kulcsár Lajos színművész írta, az egyik főszereplő: Fodor Zsóka ötlete alapján.


Zserbótangó

 


Az előadást Seregi Zoltán rendezte, aki előzetesen így írt a produkcióról: „A publikumot mindig érdekli a színészek magánélete. A színház Vigadó termében, a játszókkal szinte érintésközelben pillanthatnak be ebbe a világba, színésznők valódi sorsát, lelki mélységeit ismerhetik meg. Láthatnak három csodálatos színésznőt, akiknek személye és tehetsége garantálja a sikert. Fodor Zsókát a népszerű TV-sztárt, - aki már a Csárdáskirálynőben és Az öreg hölgy látogatásában is remekelt Békéscsabán -, Medgyesi Máriát, a valamikori filmsztárt, az Operettszínház ünnepelt primadonnáját, és Nagy Erikát, színházunk sikeres és közkedvelt művészét."


Az előadás két idősödő, pályájáról már „letért" színésznő történetét állítja középpontba, akik átmenetileg közös albérletbe kényszerülnek. Kamilla sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál, Klári pedig vidékről Pestre került drámai színésznő. Két véglet. Két ellentétes karakter. Két eltérő szellemiség. Az egymással, és egymás múltjával vetélkedő, a magánéletükben is gyakran szerepet játszó nyugdíjas színésznők váratlanul egy olyan helyzettel találják szembe magukat, ami próbára teszi erejüket, barátságukat, szeretetüket.

 

A történet során a könnyed, szórakoztató hangvételtől eljutnak a sors nagy kérdéseinek felvetéséig; szerelemről, életről, halálról, és hitről. Az élet és a színház hirtelen szorosan összekapcsolódik. A hatás pedig különösen erős, hiszen a játék a különleges térnek köszönhetően belép a nézők személyes terébe, erős kapcsolatot teremtve és mély érzéseket generálva.


A Zserbótangó díszleteit Howard Lloyd, jelmezeit Vesztergombi Anikó tervezte. Az előadást idén még egy alaklommal: december 19-én este láthatja a közönség a Jókai Színház Vigadó termében.

 

SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókZserbótangó Fodor Zsókával és Medgyesi Máriával
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon